понеділок, 25 лютого 2019 р.

На Южно-Українській АЕС пройшли практику студенти Одеської політехніки

На Южно-Українській АЕС 22 лютого завершили виробничу практику 14 студентів Одеського Національного політехнічного університету. Протягом двох тижнів практичні навички майбутніх професій вони опановували в 9 підрозділах підприємства – двох реакторних, турбінному та хімічному цехах; службі надійності, ресурсу та продовження експлуатації; цеху теплової автоматики та вимірювань; управлінні кадрів; цеху водо-каналізаційного господарства та бухгалтерії. Опановувати спеціальність студентам допомагали закріплені за кожним досвідчені наставники.



Серед нинішніх практикантів - студент 3 курсу ОНПУ Дмитро Баташан. Навчаючись за спеціальністю «Атомна енергетика», він проходив практику в реакторному цеху №1. «Слід сказати, що я можу стати третім представником династії Баташанів на Южно-Українській АЕС. Тут працюють мій батько та старший брат. Слухаючи їхні розповіді та зважаючи на їхній приклад, майбутню професію обрав ще в школі, - розповідає Дмитро.- Виробнича практика була дуже корисною та цікавою. На додаток до здобутих в університеті теоретичних знань вона допомогла побачити на власні очі та зрозуміти, так би мовити, практичний бік професії атомника».

Дмитро Баташан та ще двоє його товаришів по сьогоднішній практиці свого часу пройшли серйозний відбір та отримали право на укладання тристоронніх договорів «заклад вищої освіти - студент - АЕС». За умови дотримання вимог угоди студенти отримують право на обов’язкове працевлаштування у ВП ЮУАЕС. Їхні виробнича та переддипломна практики обов’язково проходять на Южно-Українській атомній станції, у відповідних цехах, залежно від спеціальності студента.

За інформацією управління кадрів, наразі у підрозділи ВП ЮУАЕС працевлаштовуються перші цього року випускники профільних закладів вищої освіти, які навчалися за тристоронніми договорами. Шестеро з них закінчили Одеський Національний політехнічний університет, ще один - випускник Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».


Немає коментарів: