вівторок, 15 січня 2019 р.

Як попрацювали Комітети Верховної Ради України?

Комітети Верховної Ради України протягом дев’ятої сесії восьмого скликання розглянули 364 законопроекти (інфографіка)
Протягом дев’ятої сесії восьмого скликання 27 комітетів Верховної Ради*, станом на 10 січня 2019 року, розглянули 364 проекти законів, за проходження яких вони відповідальні. З них 71 законопроект, або 20%, було прийнято Верховною Радою в цілому, 20 (6%) – в першому або другому читаннях, ще 63 проекти законів (17%) відправлено на доопрацювання або враховано в інших законопроектах. Водночас, 210 розглянутих у комітетах законопроектів, або 58%, відхилено та знято з розгляду.


Згідно з інформацією, наданою Інформаційному управлінню Апарату Верховної Ради Головним організаційним управлінням, найбільше законопроектів за вказаний період розглянув Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності – 34. Більшість із них (22) було відхилено Верховною Радою та знято з розгляду, 6 - прийнято в цілому, по три прийнято в першому або другому читаннях і відправлено на доопрацювання або враховано в інших законопроектах.

Загалом, комітети, які розглянули найбільшу кількість проектів законів, мають і найвищий показник відхилених та знятих з розгляду. Так, Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин розглянув 32 законопроекти і з них були відхилені – 18, Комітет з питань бюджету розглянув 32, відхилені – 25, Комітет з питань податкової та митної політики – 33 і 22 відповідно.


Верховна Рада прийняла в цілому і вони стали законами 10 законопроектів, розглянутих Комітетом з питань європейської інтеграції і 8 - Комітетом з питань національної безпеки і оборони, ще 4 проекти законів, розглянутих в даному Комітеті прийняті в першому і другому читаннях - це найвищі показники серед комітетів.

Найменшу кількість законопроектів розглянули: Комітет з питань запобігання і протидії корупції – 4, три з яких були відхилені і ще один відправлений на доопрацювання; Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин – 5, чотири з яких Верховна Рада відхилила і один – був прийнятий в першому або другому читанні.


Не був прийнятий Парламентом жоден законопроект, розглянутий: Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування (всього розглянув 10 законопроектів), Комітетом з питань запобігання і протидії корупції (всього 4), Комітетом з питань фінансової політики і банківської діяльності (7).
Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України 


Немає коментарів: