середу, 8 серпня 2018 р.

Молоді вчені на пленері в Одесі

Молоді вчені та аспіранти природничих наук зібрались в Одесі на 2-й Всеукраїнський пленер. Це така конференція, яка передбачає роботу в натуральній обстановці поза приміщенням. Кажуть, що такий формат має прияти синтезу теоретичних знань та живої реальності, що дозволить підвищити творчий досвід молодих науковців та поглянути на проблематику своїх досліджень під іншим кутом. Мета даної конференції - обговорення та пошук рішень актуальних проблем в галузі природничих наук.

А саме: "ненавмисне продукування стійких органічних забруднюючих речовин в Одесі", чи "Зміни клімату на Волині у XXI ст", "Районування річок басейну Південного Бугу за факторами формування весняного водопілля".
Ці, та багато інших тез обговорювали не тільки поблизу Чорного моря, но й в новому відкритому студентському Ecoprostir Одеського державного екологічного університету. Учасниками пленеру стали молоді вчені з різних областей України та представники Білорусі та Грузії.


Початківці у науці не забували також про дозвілля і культурний досуг в Одесі. Особливістью нинішнього пленеру є активна участь представників різних громадських організацій екологічного спрямування. Ділились досвідом, лайф-хаками та гіпотезами, знайомились один з одним.


Атмосфера Зеленого театру справила незабутнє враження на учасників Пленеру, а затишно облаштована територія дала змогу відпочити та набратися сил для продовження насиченої програми ІІ Всеукраїнського пленеру з питань природничих наук. Так виробляються мережі однодумців.
С.Лиманов.


Немає коментарів: