вівторок, 13 березня 2018 р.

ОМКФ-2018: “Safety Last!” на Потьомкінських сходах

На Потьомкінських сходах покажуть один із найвидатніших фільмів епохи німого кіно “Safety Last!” з легендарним Гарольдом Ллойдом у головній ролі

Цього року Одеський кінофестиваль проходитиме з 13-го до 21-го липня. Вже традиційно на другий день фестивалю, 14-го липня, відбудеться кіноперформанс просто неба на Потьомкінських сходах. Це один із наймасштабніших open-air-показів Європи, на який щороку збирається понад 15 тисяч глядачів з усього світу. Влітку глядачі побачать чорно-білу стрічку “Safety Last!” (1923), для якої 2018 рік є ювілейним - саме 95 років тому фільм режисерів Сема Тейлора та Фреда С. Ньюмана побачила світ. Головну роль у “Safety Last!” виконав Гарольд Ллойд, від дня народження якого цього року виповнюється 125 років.

За своє життя Гарольд Ллойд знявся в майже 200 короткометражних та повнометражних фільмах. Його першим персонажем був Люк-одинак, але найбільш відомим став Гаррі - романтик в окулярах. Гаррі – такий собі звичайний хлопчина з твоєї вулиці, трохи сором'язливий, трохи дивакуватий. Саме Гаррі і є героєм стрічки “Safety Last!”. Він приїздить до великого міста в пошуках стрімкого кар'єрного зросту і починає працювати в універмазі. Проте успіх не поспішає до Гаррі. Ще й раптово до міста приїжджає його дівчина, що призводить до непередбачуваного розвитку подій.

Усі трюки у комедії “Safety Last!” Гарольд Ллойд виконував сам, а момент, в якому актор повисає на стрілках годинника високо над вулицею – одне з найбільш знаменитих зображень в історії кіно. Цей кадр перевиконувався у багатьох фільмах, зокрема, в стрічці Роберта Земекіса “Назад у майбутнє”.

Традиційно показ фільму на Потьомкінських сходах відбудеться в супроводі симфонічного оркестру. У 1989-му році композитор Карл Девіс написав новий акомпанемент до стрічки “Safety Last!”. В основу музичної композиції Карл Девіс поклав популярні тони музики 20-х років, зокрема джазові аранжування Paul Whiteman Band. Його композиції подарували нове життя понад 50-тьом класичним німим стрічкам, серед яких “Бен-Гур” (1925), “Вогні великого міста” (1931), “Наполеон” (1927) та інші. Робота Карла Девіса як кінокомпозитора неодноразово відзначалася нагородами, зокрема він має чотири нагороди BAFTA та дві Emmy.

Нагадаємо, що наразі триває продаж фестивальних абонементів. До 31 березня їх можна придбати за найнижчою ціною 1250 грн.:http://bit.ly/2BK5NAB


Немає коментарів: