середу, 21 червня 2017 р.

Сміттєвий тест свободи слова

На публіку мер Львова Садовий звинуватив уряд і Президента в тому, що Львів став схожий на Палермо. Ні. Слава Ісу, не розбоєм "Нашої справи" (як в перекладі звучить Коза ностра). А наявністю в місті майже 9 тисяч тон (!) невивезеного сміття. Уявляю літню спеку (я вчився у місті Лева). Пацюків. І зусилля львівян відповідати мінімальним стандартам туристичного європейського міста. Марно. Ніжний запах філіжанки кави вперто перебиває сморід. Образився Андрій батькович на владу - лідери Самопомочі оголосили голодування. Саме напередодні візиту української делігації до Вашінгтону і Брюселю. Звісно випадковість. Звичайний збіг обставин.
Босяки з Лівандовки шепочуть, що мер Львова більше як за 11 років правління відшив більше 45 ну дуже крутих інвесторів з Італії, Франції, Австралії, Канади, Іспанії. От Гондурасу не було. Чого не було, того не було. Пропонували в передмісті збудувати надсучасний дорогий завод з переробки та спалювання сміття. Не вийшло.Іінтуристам пояснили чим відрізняється відкат від прямого хабаря у два мільйони банківських банкнот із зображенням портретів мертвих президентів Північно-Американських Штатів.
ГРОЙСМАН (протилежна сторона конфлікту) навчився смикати манжети і вертіти ручки, що "нічого не крали" (і тяжчого ложки в руках не тримали), обіцяв не"показувати кузькину мать",
але навчити лохів, як країною управляти. При цьому не червонів і брехав. Що в 16 років пішов працювати до тата (щоб стаж йшов?), що вподобань не міняє (перший раз обирався на посаду голови Вінниці від приватизованої партії "Совість України", другий раз, як послідовний політик від нововидуманого ЄВРЕ, тю ЄВРОопейського вибору). 
На всю Україну показав картинку, як на противагу Андрію Садовому треба вирішувати проблему із сміття зразково, класично. Варто збудувати лінію з сортування. Як у Вінниці! Лінія є. Сортування нема! 
Для знімальних груп, гостей, інших лохів показують звичайний конвеєр, де чисті пляшки складають до поліетилену, скло до скла, макулатуру пресують в тюки. Де 95 квартал щоб скопіював сценарій для концерту? А в робочі дні бригада циганів (соррі ромів) та інших старателей- археологів (як на всіх звалищах України) вишукують і та сортують те, що можна здати та продати. 
Лінія по сортуванню стоїть. Міські жителі добросовістно сортують сміття в різні контейнери та опівночі вантажівки комунального підприємства ЕКОВІН зсипають в один кузов кашерне і не зовсім. До речі. Полігон в смт. Стадниця вичерпав ресурс ще у 1986 році! НЕ ДАЙ БОГ ПРОКУРАТУРА ЗАВТРА ВИНЕСЕ ПРИПИС про рекультивацію, заборону роботи полігону і все! Гаплик. Заводу нема. Лінія з сортування - банан для лоха. Добровільно жодна з громад області не схоче чужого сміття. Сценарій Львова повториться. До чого це я? Про окозамилювання? І за це. А ще про свободу слова. Цю тему брехні наглої та цинічної не чув на центральних телеканалах, як і у виступах принципових сміливих депутатів. Мовчання якщо не золото, то лояльність влади?! 
Українці, не за етносом, а громадянською свідомістю! Вся Україна стоїть перед екологічною небезпекою. І перш за все стольний град Київ.
Один мудрий єврей з Назарету попереджав, що оцінювати людину варто не по словам, а по справам його. Приїжджайте у Вінницю, поки у Львові смердить. У нас сортують сміття, риють метро і будують порт Сабарів, місцевий аеропорт Гавришівку незабером сертифікують на міжнародний, смт. Стадниця перейменуємо на НЬЮ ВАСЮКИ!
Василь Вінницький, місцевий.


Немає коментарів: