четвер, 15 червня 2017 р.

Вистава під борщик

Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр порадував глядачів цілим вихором прем'єр. Серед усіх особливо виділяється "Кицька на спомін про темінь" - моновистава зі Світланою Журавльовою у головній ролі. Режисер-постановник - Сергій Павлюк: жива легенда херсонського театру. І дуже незвичайна локація для прем'єри.
Вистава вийшла не просто гідною, а дійсно сильною. Історія переселенки з Донецька, яка відстоювала незалежність України ще на початку 90-х, беручи участь у голодуванні студентів, а тепер змушена пережити жахи війни, яки прийшли на донбаські землі.

Пронизлива історія, яка змусила глядачів грінзони під відкритим небом затамувати подихи на півтори години. Складалось враження, ніби це не акторка, а дійсно жінка-переселенка оповідає цю страшну і пронизливу історію. "Родзинкою" вистави, які так любить додавати до своїх робіт Сергій Павлюк, було те, що акторка оповідала свою історію.... під час приготування борщу. Наприкінці ним - смачним, запашним і наваристим - пригостили усіх глядачів в парку.

режисер 
Отже, це був не просто спектакль, чергова вистава драмтеатру, а справжнє одкровення за п'єсою Неди Нежданої у виконанні херсонського театру. Здавалось, у цей час стишив увесь Потьомкінський парк у Херсоні, зазвичай доволі гомінкий.
Є.Вірлич, фото автора.


Немає коментарів: