середу, 2 листопада 2016 р.

ГОЛОВЧЕНКО ПРОТИ ПЕРШОГО КАНАЛУ РФ ТРЕТІЙ РІК ПОСПІЛЬ

3 листопада об 11.30 в Кризовому медіа центрі відбудеться брифінг секретаря НСЖУ, генерального продюсера телеканалу ТАК TV Гліба Головченка щодо засідання Апеляційного суду м. Києва по справі «Головченко проти першого каналу РФ», що відбудеться 7 листопада.

Два з половиною роки в Україні триває розгляд першої судової справи громадянина України Гліба Головченка проти Першого каналу РФ, який наприкінці березня 2014 року в своєму ефірі показав фейковий сюжет «Управление гневом», який був проілюстрований фотографією зі студії прямого ефіру передачі «Телевізійний прес-клуб з Глібом Головченко». Фото супроводжувалося закадровим текстом «о подготовке штурмовых групп и отдельных диверсионных отрядов".

Суд першої інстанції – Печерський суд міста Києва не задовольнив судовий позов Головченка, суддя Печерського районного суду міста Києва О.В. Батрин 27 травня винесла рішення по справі №757/9275/14-ц щодо позову Головченко ГлібаОлександровича до Товариства з обмеженою відповідальністю «Об’єднанняросійських телеканалів», Закритого акціонерного товариства «Первый канал. Всемирная сеть», Відкритого акціонерного товариства «Первый канал». Позивачуповністю було відмовлено у визнанні недостовірною інформації, спростуванні недостовірної інформації, стягненні моральної шкоди.
Гліб Головченко, позивач, секретар НСЖУ, генеральний продюсер ТК ТАК TV: «Якість журналістики розпочинається з точності факту. А якщо відбулася звичайна помилка та моє зображення випадково потрапило до сюжету, за яким ми з директором зоопарку брали участь у підготовці якихось штурмових бригад для Майдану, а це не відповідає дійсності, відповідно до всіх норм світової журналістики потрібно офіційно спростувати неправдиву інформацію. Але замість того, щоб визнати помилку та вибачитися чітка відмова: "ми використали ці фотографії, як художній образ, тому подякуйте, що вас піарили!"
Але ж це обман. 232 мільйони глядачів Першого каналу РФ по всьому світу було введено в оману! Майже 3 роки тому ми розпочали боротьбу за Гідність! Ніхто ініколи серед громадян України за 25 років не подавав до суду на Перший канал РФ! Але український суд - це окрема сторінка гібридної війни. Важливо мати суд нашої рідної держави. Маємо честь на 7 листопада збирати друзів на судове засідання».
Сергій Томіленко, перший секретар НСЖУ: «Наш колега, секретар НСЖУ Гліб Головченко, вже понад 2 роки веде важливу справу для України – бореться з російською агітацією та пропагандою. НСЖУ підтримує його в цій боротьбі. Ми маємо надію, що до нас приєднаються й інші медійні організації, які не байдужі до протидії фейкам та розповсюдженню неправдивої інформації».

соб.інфо


Немає коментарів: