понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Е-ДЕКЛАРУВАННЯ: ЯК ЦЕ ВІДБУВАЛОСЯ

Вчора добіг кінця останній термін подачі е-декларацій посадовцями. Нарешті кожен охочий може вільно ознайомитися зі статками тисяч чиновників, у тому числі найвищого рангу. Для цього тепер не потрібні довгі пошуки на сайтах установ відсканованих паперових документів, заповнених нерозбірливим почерком,  не потрібно подавати інформаційні запити і тижнями чекати на відповіді. Це наша спільна #перемога
Попереду ще багато важкої роботи в антикорупційній сфері. Втім, незважаючи на численні перешкоди на всіх рівнях, систему е-декларування було запущено!
Пригадаємо, які зусилля доклала ТІ Україна разом із друзями та партнерами  для того, щоб ця реформа в країні була здійснена.

Хочемо зауважити, що зміни були б неможливими без участі громадськості (Реанімаційного пакету реформ, Центру протидії корупції та Коаліції «Декларації під контролем», експерта Дмитра Котляра), влади (передусім, Президента, Міністерства юстиції, парламентського Комітету з питань боротьби з корупцією, Уряду та співробітникам НАЗК (окрема подяка Руслану Рябошапці, Віктору Чумаку, Павлу Петренку, Павлу Костенку, Олександру Рябчину, Дмитру Шимківу, Олександру Данилюку), а також міжнародних організацій (передусім, Світового банку, ПРООН, Єврокомісії, Міжнародного валютного фонду, Посольства США, Данії, Німеччини та Великобританії в Україні, низки інших посольств європейських країн, Міжнародного фонду «Відродження» тощо) та небайдужих активістів і журналістів.


Немає коментарів: