пʼятницю, 14 жовтня 2016 р.

Коли майстри були юні

18 жовтня о 14:00 в Золотій Залі Одеського літературного музею відбудеться літературно-мистецьке свято «Козацькі Покрова» за участю народного хору «Козацьке коло». На святі пролунають українські пісні і поезія митців Розстріляного відродження, творчий шлях яких був пов'язаний з нашим містом.
На виставці «Тернова муза» відвідувачі зможуть ознайомитися з першими виданнями творів Юрія Яновського, присвячених буремним подіям Громадянської війни – «Байгород», «Чотири шаблі», «Вершники» і публікацією в журналі «Кіно» начерку «Голівуд в Одесі». На виставці представлені прижиттєві публікації морських балад Гео Шкурупія та Олекси Влизька, одна з перших збірок поезій засновника українського футуризму Михайла Семенка «Блокноти», публікація начерків Дмитра Бузька, який був першопрохідцем українського кіномистецтва. Всі ці свідчення творчості митців 1920-х
років, що були безжально знищені в часи репресій і твори яких вилучені з ужитку і лише зараз повертаються із небуття. Музей запрошує всіх шанувальників української культури ознайомитися з творчістю письменників, що стали окрасою українського Ренесансу 1920-х років. Захід присвячено Дню Захисника України та Дня Українського Козацтва.

Свято відбувається за підтримки Українського інтелектуального форуму.

Вхід вільний.


Немає коментарів: