понеділок, 21 грудня 2015 р.

ЄС та ЮНІСЕФ забезпечили 1 мільйон людей на сході України безпечною водою





Понад 1 мільйон людей на сході України отримали безпечнуводу для пиття, готування їжі та гігієнічних потреб в рамках проекту ЮНІСЕФ, що фінансується Департаментом Гуманітарної допомоги і Громадського Захисту (ECHO) Європейської комісії. Крім того, більше 11,000 дітей та дорослих, які залишаються на непідконтрольних уряду України територіях, отримали необхідні гігієнічні набори.

“Завдяки партнерству ЮНІСЕФ таЄС, санітарні та гігієнічні умови, а також доступ до води родинам на територіях, що постраждали від конфлікту у східній Україні, значно покращились. Проте, потреба в гуманітарній допомозі дітям і родинам в Донецькій і Луганській областях залишається гострою через погіршення доступу до води та неналежні санітарні умови”, - зазначила Джованна Барберіс, Голова Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Збройний конфлікт значно пошкодив санітарну та водопостачальну інфраструктуру в Донецькій і Луганській областях. Для попередження спалахів хвороб, які розповсюджуються через воду в громадах, що постраждали від конфліктів або надзвичайних ситуацій, очищення питної води є надзвичайно важливим. Існує низка способів очищення води, серед яких обробка води хлором є найбільш розповсюдженою. В рамках спільного проекту ЮНІСЕФ та Європейської комісії майже 900,000 людей на сході України було забезпечено водою, очищеною хлором, впродовж одного місяця на непідконтрольних і підконтрольних уряду України територіях.

“Гуманітарна допомога ЄС підтримує цивільне населення з обох сторін лінії конфлікту. Наша допомога надходить туди, де вона потрібна”, - відзначив МамарМерзук, Голова Департаменту Гуманітарної допомоги і Громадського захисту Європейської Комісії в Києві.

За оцінкою ЮНІСЕФ майже 3 мільйона людей потребують підтримки з отриманням доступу до води і поліпшення санітарно-гігієнічних умов в зонах конфлікту в Донецькій і Луганській областях.Через продовження конфлікту в Україні, кількість внутрішньо переміщених осіб перевищила 1,6 мільйонів людей, серед яких майже 200,000 дітей.





***

Про ЮНІСЕФ: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) працює над покращенням життя дітей та сімей на всій території України з 1997 року. ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей. Фонд працює у понад 190 країнах світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя. Програми Фонду фінансуються з добровільних внесків фізичних осіб, компаній, закладів та урядів. Більше інформації: www.unicef.org.ua . Приєднуйтесь до нас у Twitter, Facebook та ВКонтакте.





Про ЕСНО: Служба Європейської Комісії з гуманітарної допомоги та громадянського захисту (ЕСНО) працює над збереженням життя, гідності та цілісності груп людей, що постраждали від природніх та антропогенних катастроф. Об’єм допомоги від ЄС – один із найбільших у світі, принципи її надання закріплені у Лісабонській угоді. Громадяни ЄС підтримують їх як вираження солідарності європейців зі всіма людьми, що потребують допомоги. Детальніше: www.ec.europa.eu ,www.facebook.com/ec.humanitarian.aid , www.twitter.com/eu_echo


Немає коментарів: