четвер, 12 лютого 2015 р.

На Миколаївщині триває перехід від імітації до дієвої реформи місцевого самоврядування у сфері ЖКГ

Для цього Фонд розвитку міста Миколаєва та Transparency International Україна запрошує представників громадськості та органів місцевого самоврядування з м Миколаєва та інших міст області до співпраці над дієвістю механізмів громадської оцінки результатів місцевих цільових/бюджетних програм та громадської антикорупційної експертизи нових місцевих цільових/бюджетних програм розвитку та реформування ЖКГ. Чекаємо заявки учасників першого засідання робочої групи проекту до 20 лютого 2015 року.

У Миколаєві майже 10 років запроваджуються конкурсні ринкові механізми виявлення постачальників послуг з утримання будинків, споруд та побудинкових території, є муніципальний ресурсний центр ОСН /ОСББ. Ефективність згаданого процесу вимірюється якістю відповідних послуг споживачам. На жаль, «покращення» не відбулось. І причиною є, відсутність дієвої системи контролю за виконанням місцевими чиновниками як вимог законодавства України так і доброчесної (відкритої прозорої, етичної) системи моніторингу та оцінки ходу виконання та результатів місцевих цільових та бюджетних програм.

В таких умовах важливим є запровадження дієвих механізмів громадського контролю спроможними до цього громадянами та їх об’єднаннями (ОСН, ОСББ, громадські організації, благодійні фонди, дорадчі органи при органах місцевого самоврядування) за ходом виконання та результатами дій органів місцевого самоврядування особливо у сфері ЖКГ.


Тому Фонд спільно з Transparency International Україна http://ti-ukraine.org/ та при фінансової підтримки МФ «Відродження» розпочали проект на тему «Доброчесні муніципальні послуги у м. Миколаєві та області. Завданнями проекту є:


Проведення дослідження стану реалізації місцевих цільових та бюджетних програм реформування та розвитку житлово-комунального господарства:


Громадська оцінка доброчесності ходу реалізації та ефективності результатів реалізації програми «Програми реформування та розвитку ЖКГ м. Миколаєва на 2010-2014 роки».


Громадська антикорупційна експертиза (ГАЕ) «Програми реформування та розвитку ЖКГ м. Миколаєва на 2015-2019 роки» та відповідних бюджетних програм . (Наказ Мін'юсту України від 23.06.2010 № 1380/5 Про затвердження Методології проведення антикорупційної експертизи);


Проведення відповідної інформаційно-роз’яснювальна роботи та ресурсної (тренінгової, консультативної, грантової) підтримки громадянських ініціатив з м. Миколаєва та інших міст Миколаївської області.

За рекомендаціями досліджень проекту органам місцевого самоврядування буде запропоновано прийняти відповідні рішення. Легітимність її застосування та обов’язковість розгляду рекомендацій ГАЕ передбачена ст. 55 п.8 ЗУ «Про запобігання корупції». А компетентна громадськість допоможе у послідовності реформ у місцевих громадах Миколаївської області.

Запрошуємо представників громадськості та органів місцевого самоврядування до робочої групи проекту. Чекаємо заявки учасників першого засідання робочої групи проекту до 20 лютого 2015 року в офісі Фонду. Ми працюємо з 9-00 до 17-00 (крім вихідних та святкових днів) за адресою: вул. Севастопольська буд. 15 кв. 3, м. Миколаїв; тел./факсом: (0512) 47-38-70; E-mail: fondnikol@gmail.com .



Прес-служба ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва».


Немає коментарів: