пʼятниця, 6 лютого 2015 р.

Останні попередження бізнесу

Роботодавці, промисловці та підприємці змушені виступити із ультиматумом до Уряду та лідерів парламентських фракцій.
Роботодавці та трудові колективи будуть ініціювати розгляд питання про відповідальність уряду та парламенту за шкоду, заподіяну українській економіці, у разі продовження свідомого ігнорування владою економічних проблем в Україні. Крім подальшого відтоку інвестицій з України, бізнес прогнозує масове закриття підприємств та скорочення робочих місць.
Своє обурення руйнівними кроками з боку влади представники бізнесу виклали у Відкритому зверненні, адресованому Прем'єр-міністру та лідерам парламентських фракцій. Документ підписали лідери 19 об'єднань бізнесу, що представляють 17 тисяч підприємств та дають роботу понад 2,5 мільйонам людей.
У зазначеному зверненні бізнес вимагає термінового проведення зустрічі представників всеукраїнських об'єднань організацій роботодавців із Президентом, Прем'єр-міністром та членами Уряду України. Крім того, влада повинна відмовитись від практики кулуарного та хаотичного прийняття рішень, які завдають шкоду економіці, а також забезпечити ведення прогнозованої економічної політикиі повернутись до чіткого економічного планування.
Навіть конфлікт на Сході України, який влада використовує для маскування своїх непрофесійних дій, завдає меншої шкоди економіці. "Майже 1 млн. робітників по всій Україні
незабаром можуть втратити роботу через зупинку роботи підприємств. Внаслідок бойових дій на Донбасі без роботи залишилисьщонайменше 150 тис. людей. Нинішні дії влади інакше як діями ліквідаційної комісії промисловості назвати не можна", - зазначив під час прес-конференції голова Об'єднання організацій роботодавців Херсонщини Олександр Олійник.
"Зрозуміло, що коли війна - не час для ультиматумів. Але, відверто кажучи, влада цим успішно користується, маскуючи свої непрофесійні дії конфліктом на Сході України", - зауважив президент Всеукраїнського об'єднання роботодавців легкої промисловості "Укрлегпром" Олександр Соколовський. "Бізнесмени не політики. Ми наповнюємо бюджет і хочемо, щоб кошти ефективновикористовувалися. Тому наш заклик до уряду простий – перейти від колективноїбезвідповідальністі до персональної відповідальності за стан економіки", - додав президент "Укрлегпрому".

Голова Федерації роботодавців автомобільної галузі Олег Боярин відзначив, що гарантією незалежності України має бути здорова економіка. "За останній рік ми чули від уряду і парламенту дуже багато обіцянок провести економічні реформи. В реальності відбувається лише імітація якихось дій, які завдають значної шкоди реальному виробництву. Фактично, економіка Україна стала заручником нелогічних і безвідповідальних дій уряду", - сказав Олег Боярин.

За словами голови Федерації роботодавців машинобудівної промисловостіГригорія Дашутіна в "заручниках" опинились понад 15 млн. робітників. "За економікою стоять конкретні робочі місця. Людина не хоче подачок від держави. Вона хоче отримати чесно зароблені кошти", - резюмував Григорій Дашутін.















Пресс-служба Федерации работодателей Украины





Немає коментарів: