пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

Вы еще получаете газеты?

УАВПП та Укрпошта погодили нормативні терміни доставки преси. Результатом наполегливої та тривалої взаємодії УАВПП та УДППЗ «Укрпошта» стало встановлення чітких термінів доставки періодики. Як зазначає на своєму офіційному веб-сайті державний монополіст, «Укрпоштою вперше запроваджено нормативні строки на доставку періодичних друкованих видань, що розповсюджуються за передплатою на території України.

Відтепер газети та журнали доставлятимуться передплатникам у той самий день, якщо вони [вчасно] надійшли від видавців до центрів сортування Укрпошти, а саме: у Києві – до 8-ї год. ранку, в обласних центрах – до 10-ї год., у районних центрах, містах обласного підпорядкування та інших населених пунктах – до 14-ї год».


Терміни доставки друкованих періодичних видань визначені наказом "Укрпошти" №567. Нормативним документом також врегульовано питання кількісної доставки преси передплатникам.

За повідомленням "Укрпошти", в Києві та обласних центрах доставка преси здійснюється не менше 6 разів на тиждень, в містах обласного підпорядкування та районних центрах - не менше 5 днів на тиждень, в інших населених пунктах з чисельністю жителів до 500 чол. - не менш 3-х разів на тиждень, до 2 тис. чол. - не менш 4-х разів, а від 2 тис. чол. - не менше 5-ти разів на тиждень.

Детальніше - http://ukrposhta.ua/ukrposhta-vpershe-vstanovila-stroki-dostavki-periodiki

Олексій Погорелов, Генеральний директор УАВПП: «Постійна взаємодія УАВПП з «Укрпоштою» дозволяє вирішувати багато актуальних питань. Це й питання своєчасних перерахувань видавцям вартості передплати, оформленої у відділеннях «Укрпошти», і затвердження нових Правил розповсюдження періодичних видань, і розробка абсолютно нової системи контролю якості роботи «Укрпошти» за передплатою, і розвиток роздрібних продажів в мережі відділень «Укрпошти». Заохочуємо видавців повідомляти УАВПП про поточні питання, які потребують вирішення на рівні галузевої співпраці преси з державним монополістом.»


Немає коментарів: