понеділок, 13 травня 2013 р.

Посол ЄС відкриє Європейський тиждень культури у Києві


14 травня Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, Посол Франції Ален Ремі та Посол Хорватії Томіслав Відошевіч відкриють фотовиставку під назвою «Homo Urbanus Europeanus» – «Людина в міському просторі Європи». На виставці ви побачите унікальні світлини 12 європейських столиць від Жан-Марка Карассі, відомого французького художника. Карассі розкриває тему міського життя європейців, прагнучи показати єдність європейських країн. Відвідати виставку можна від 14до 27 травня в Музеї мистецтв ім. Варвари та Богдана Ханенків. Вона офіційно відкриє Європейський тиждень культури у Києві.

Європейський тиждень культури – це спільна ініціатива Представництва ЄС в Україні та посольств ікультурних інституцій країн-членів ЄС. Тиждень об’єднає різноманітні культурні заходи, зокрема виставки, покази фільмів, концерти, лекції тощо, що пройдуть у Києві від 9 до 18 травня. Він завершиться масштабними вуличними святкуваннями в центрі Києва.

Запрошуємо журналістів взяти участь у прес-конференції та відкритті фотовиставки.

Що?Прес-конференція та відкриття фотовиставки Жана-Марка Карассі «Homo urbanus europeanus».

Коли?14 травня, 11:00-12:00.

Де?Музей мистецтв ім. Варвари та Богдана Ханенків. Адреса: Київ, вул. Терещенківська, 15

Учасники: Ян Томбінський, Голова Представництва ЄС в Україні; Томіслав Відошевіч,Надзвичайний і повноважний посол Хорватії в Україні; Ален Ремі, Надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні.

Про виставку

Фото-проект «Homo Urbanus Europeanus» - це результат трирічних мандрів Європою французького фотографа Жана-Марка Карассі.Світлини зображують міське життя мешканців різних європейських міст. Проект складається з 31 серії, що представляють 31 європейську столицю. В Україні буде показано 12 світлин. Усі фото зроблені в одному стилі, без особливих соціальних та культурних акцентів,і зосереджують увагу на спільності досвіду життя європейців. Проект "Homo Urbanus Europeanus" – це мистецький ключ до об’єднання європейських країн, незалежно від того, долучились вони до ЄС, чи ще перебувають на шляху до нього.

Детальніша інформація – на сайті http://euukrainecoop.net/

З питань акредитації та для отримання детальнішої інформації звертайтесь:

Катерина Григоренко, тел.: +38 (097) 354 68 11, kgrygorenko@internews.ua


 



Немає коментарів: