вівторок, 2 квітня 2013 р.

ЮНКОРИ З РІЗНИХ КРАЇН СВІТУ ЗБИРАЮТЬСЯ ДО МИКОЛАЄВА

26 квітня в Миколаєві будуть оголошені кращі юнкори України та інших держав – переможці XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа.

Міжнародний конкурс шкільних медіа (в минулому – Національний конкурс шкільних газет) – найбільша подія шкільних медіа в світі. Щороку в ній беруть участь газети, теле-, фото-, радіорепортажі шкіл, ліцеїв, гімназій та професійно-технічних навчальних закладів з усієї України та інших держав.

Перший конкурс шкільних газет відбувся в 1997 році. Участь в ньому взяли близько 50 газет зі шкіл м. Миколаєва.

Організаторами Міжнародного конкурсу шкільних медіа є Національна спілка журналістів України, Національна Академія педагогічних наук України, Асоціація молодіжної преси України та Коледж преси та телебачення м. Миколаєва.

За 16 років проведення конкурсу в архівах накопичено 20748 робіт.

Серед них: стінні, друковані, електронні видання, телевізійні сюжети, радіопередачі, тисячі фотознімків.

Близько 60 тисяч учнів, які навчаються в школах і гімназіях, колегіумах і ліцеях, вечірніх школах і школах-інтернатах, у позашкільних та професійно-технічних навчальних закладах України та інших держав, стали членами редколегій власних видань.

За попередні 15 років проведення Національного конкурсу шкільних газет звання КРАЩОГО отримали 325 робіт найактивніших юнкорів.

Щороку, у підбитті підсумків беруть участь близько 200 журналістів, політиків, представників бізнесу, міжнародних та громадських діячів. У 2011 році вперше на церемонію нагородження завітав голова Представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

Свої привітання організаторам, переможцям та лауреатам ХV Національного конкурсу шкільних газет надіслав Президент України Віктор Янукович.

В 2013 році на участь у конкурсі подано 3217 конкурсних робіт з 820 навчальних закладів України, Росії, Білорусі, Польщі, Болгарії, Грузії, Греції та інших країн.

Олег Наливайко, голова Національної спілки журналістів України:«3217 заявок на участь у Міжнародному конкурсі шкільних медіа, 10 країн-учасниць – це показник рівня організації XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа. І якщо сьогодні наші дорослі медіа не завжди можуть бути прикладом розвитку медіа світу, то приклад розвитку шкільних медіа ми можемо показати багатьом розвинутим демократичним країнам. Національна спілка журналістів України буде продовжувати приділяти увагу розвитку шкільних медіа, адже ми зацікавлені у виховані майбутніх професійних журналістів, а також у вихованні майбутніх споживачів медіа-контенту».

Гліб Головченко, секретар Національної спілки журналістів України, президент Міжнародного конкурсу шкільних медіа: «Сьогодні Конкурс вийшов далеко за межі Миколаєва і, навіть, України. Сотні юнкорів з інших країн також беруть участь в міжнародному конкурсі шкільних медіа. Таких масштабів ми змогли досягти тільки завдяки підтримці з боку Президента України, Кабінету Міністрів України, Національної спілки журналістів України, Національної академії педагогічних наук України, Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївської обласної ради, Миколаївського міськвиконкому, завдяки міському голові Володимиру Чайці (2000-2013рр.), який до останнього подиху підтримував Конкурс, завдяки всім небайдужим журналістам, політикам, дипломатам, чиновникам, громадським діячам та просто активним громадянам, які таким чином роблять свій внесок у розвиток незалежної журналістики, у розвиток громадянського суспільства в Україні та інших державах».

Урочиста церемонія нагородження переможців XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа відбудеться 26 квітня в м. Миколаєві. Свято юнкорівського руху відбудеться в рамках V Міжнародного юнкорівського зльоту, під час якого юнкори не тільки отримають нагороди, але й відвідають майстер-класи видатних журналістів, зустрінуться з відомими політиками та громадськими діячами, відвідають найкращі куточки та музеї Миколаєва

ХVІ Міжнародний конкурс шкільних медіа підтримали:

Президент України Віктор Янукович, Кабінет Міністрів України, Верховна Рада України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство закордонних справ України, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Держкомтелерадіо України, Миколаївська облдержадміністрація, Миколаївська обласна рада, міськвиконком міста Миколаєва, Представництво ЄС в Україні, Посольство Республіки Німеччина в Києві, Посольство Великої Британії в Україні, Президентський Фонд Леоніда Кучми «Україна», газета «День», Інтернет-видання «Телекритика», ІА УНІАН.

 



Немає коментарів: