четвер, 24 січня 2013 р.

Гражданское общество продолжает складываться

Сегодня в разных регионах Украины продолжались события, которые свидетельствуют об оформлении реального гражданского общества. Все его составные части: государство, бизнес и общественный сектор учатся налаживать совместную работу. Так например, в Николаеве состоялось открытие программы "Территория РУСАЛа" с целью поддержания проектов, направленных на развитие социальной инфраструктуры и общественно-полезных иннициатив вокруг местного глиноземного завода. Обещано поддерживать не только идеи (малыми грантами), но и инфраструктурные муниципальные образования сферы образования и спорта.Сумма грантового фонда на 2013-й года российской комании составляет 800
тыс.гривень.
А в Виннице, по сообщению Максима Мартьянова, начальника відділу аналізу обласних програм та бюджету в приміщенні Вінницької обласної Ради відбувся круглий стіл за участі управлінь облдержадміністрації, громадських організацій області, на якому обговорювались питання активізації грантової діяльності у Вінницькій області, координація діяльності влади і громадськості щодо підвищення ефективності даного процесу. 
Першою на круглому столі виступила депутат обласної Ради, голова постійної комісії з питань бюджету Наталія Гетце, яка відзначила, що подібні зустрічі є надзвичайно важливими, оскільки усі зацікавлені сторони: і місцеві органи виконавчої влади, і органи місцевого самоврядування, і громадські організації мають змогу обговорити наявні проблеми та перспективи подальшої діяльності щодо залучення донорських коштів і реалізації грантових проектів.

Про досвід Головного управління економіки облдержадміністрації у адмініструванні грантових проектів доповів перший заступник начальника управління Володимир Репей.

Можливості Ресурсного центру ГУРТ презентував керівник напрямку “Суспільна інформація” Тарас Тимчук. Експерт доповів також про інструменти, які надає Ресурсний центр для розвитку громадянського суспільства у Вінницькій області.

Про посилення координації і співробітництво між обласною Радою, управліннями облдержадміністрації та громадськими організаціями доповідав представник МГО “Україна – Польща - Німеччинна” Андрій Кавунець.
Усилия сил общества понять и услышать друг друга, было отмечено сегодня вечером в Николаеве на презентации площадки "Новый Николаев", которая только что закончилась в городской библиотеке. Подробности позднее.
В.Сявдело.


Немає коментарів: