четвер, 8 листопада 2012 р.

Не знаете что такое хакатон?

З 9 по 11 листопада 2012 р. в Києві проходитиме перший в Україні конкурс швидкісного програмування для соціальних проектів (хакатон) з трьох тем ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд»»: а саме підвищення прозорості та підзвітності, доступ до публічної інформації та електронна демократія.
Головний організатор хакатону – Програма розвитку ООН в Україні , серед партнерів - компанії Microsoft, Coca Cola Hellenic, Life :) та Dell, міжнародні організації IREX, AIESEC та Transparency International Ukraine.
Протягом самого змагання, що відбуватиметься 10 листопада в офісі компанії Ciklum з 10 ранку до 9 вечора (б.ц. на Амосова 12), планується розробити не менш ніж 15 прототипів електронних проектів різноманітного характеру від застосунків для iPhone або смартфонів на базі Android до веб-порталів, сервісів електронного урядування та технологій картографічного представлення генпланів міст України у відкритому доступі. Три найкращі прототипи отримають міні-гранти на доопрацювання та підтримку провідних спеціалістів з компаній-партнерів.
OPEN IDEAS 4UA – перший захід такого типу, присвячений проблематиці ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд», національний план дій до якої Україна презентувала навесні цього року, прийнявши на себе зобов’язання інтенсифікувати боротьбу з корупцією, покращити системи доступу до публічної інформації та активізувати впровадження електронної демократії.OPEN IDEAS 4UA базується на кращих практиках попередніх заходів та використовує досвід інших країн регіону. Протягом останнього року ПРООН провела принаймні 2 таких загальнонаціональних змагання – у Вірменії та Македонії, а наступного року хакатон проходитиме у Чорногорії.
Хакатон розпочнеться 9 листопада о14.00 у Великій залі київського готелю Експрес. Перед учасниками виступить Директор ПРООН в Україні Р.Рігер та представникі компаній та організацій-партнерів заходу. Після цього буде проведено 9 сесій-блискавок, протягом яких учасники та учасниці, зможуть дізнатися про принципи побудови успішних стартапів, про те, що таке краудфандінг (від англ. Crowdfuding) і як з його допомогою профінансувати проект, про можливість впливати на ремонт доріг через інтернет, та про те, як бібліотеки можуть отримати друге дихання як центри електронного урядування.






10 листопада з 10:00 до 21:00 в офісі компанії Ciklum (б.ц. на Амосова 12, 19 поверх) учасники працюватимуть над розробкою прототипів та стратегій захисту проектів перед журі, що складається з експертів як у сфері програмування та соціального розвитку, так і маркетингу і сталості стартап-проектів.






11 листопада з 10:00 до 11.30 команди презентуватимуть свої проекти журі, а з 12 до 13:00 спілкуватимуться в форматі «баркемпу». Церемонія нагородження переможців відбудеться о 13:00 (готель «Експрес»).


Немає коментарів: