вівторок, 22 червня 2010 р.

Промышленники заодно с Антимонопольным

Антимонопольний комітет України та Український союз промисловців і підприємців домовилися про співробітництво щодо захисту та розвитку конкуренції в соціально важливих сферах економіки. Офіційний договір з цього приводу підписали Голова Комітету Олексій КОСТУСЄВ та Президент УСПП Анатолій КІНАХ.
«Антимонопольний комітет розглядає підприємницьке суспільство не як потенційних
порушників, а як партнерів у справі захисту конкуренції. Зараз, коли світова й українська економіка переживають складний час, цілеспрямований і виважений підхід до кожного підприємця, спільна робота щодо врегулювання проблемних питань і націлена на розбудову, а не на руйнування робота є дуже важливими. Важливо і те, щоб розуміння добросовісної конкуренції як одного з наріжних факторів зразкового підприємництва склалося серед широких кіл українських бізнесменів. Красномовне свідоцтво цьому - факт укладення сьогоднішньої угоди», - наголосив Олексій Костусєв.
Так, головною метою договору є спільна реалізація конкурентної політики та заходів щодо створення ефективного конкурентного середовища для розвитку підприємництва в Україні. З метою практичної реалізації договору регулярно проводитимуться консультації, здійснюватиметься постійний обмін інформацією щодо стану ринків, критеріїв і засобів оцінки антиконкурентних дій, зловживань монопольним становищем, недобросовісної конкуренції, а також способів вирішення проблем, що виникли в сфері державних закупівель.
Також надаватиметься сприяння створенню в регіонах інформаційних структур для поширення серед підприємців та споживачів інформації щодо конкуренційного законодавства, правил чесної конкуренції тощо.
За словами Президента УСПП, будівництво сучасної конкурентоспроможної економіки в Україні неможливе без Антимонопольного комітету і повинне спиратися на діалог між владою та бізнесом. «Антимонопольний комітет - це надзвичайно важлива стратегічна складова влади в Україні, від якої значною мірою залежить те, якою буде наша економіка у майбутньому, наскільки ефективно будуть панувати умови рівноправної конкуренції, наскільки держава буде спроможною захистити свій внутрішній ринок і підтримати експортера. Тому у питаннях, що стосуються системи державних послуг, тендерів, тарифної політики природних монополій: транспорту, енергетики, ЖКГ, ми налаштовані на тісну і предметну роботу з Комітетом», - підкреслив Анатолій Кінах.
За результатами зустрічі вирішено створити постійнодіючу робочу експертну групу за участю фахівців Комітету та УСПП, які напрацюють конкретний план спільних заходів.
Прес-служба Антимонопольного комітету України


Немає коментарів: