суботу, 12 червня 2010 р.

ВИХІД З ДЕМОКРАТІЇ. ПАРОЛЬ: 2450

Протест проти ухвалення законопроекту № 2450 про мирні збори громадян

У понеділок, 14 червня о 10:00 на Майдані Незалежності біля Стелли, а також у всіх обласних центрах України на площах біля облдержадміністрацій, відбудеться протест-моб проти ухвалення законопроекту № 2450 "Про порядок організації і проведення мирних заходів". Учасники заходу вважають, що законопроект не відповідає духу статті 39 Конституції України, яка гарантує свободу зібрань, та рішенням Європейського Суду з прав людини щодо свободи зібрань.
Акції відбудуться у формі «анімації з людей», коли учасники створюватимуть фігури, які символічно виражатимуть протест. До уваги операторів та фотографів – знімати акцію варто згори (біля Глобусу під готелем Україна). У Києві також після протест-мобу відбудеться пікетування погоджувальної ради депутатів за адресою Грушевського 18/2.
Організаторами акції є незалежні громадські організації та студенти з різних ВНЗ України.
Координатор акції - Василь Гацько – +38 (067)-3287246.
З додаткових питань щодо регіональних акцій звертайтеся до Андрія Сидоренка – +38 (067)-5969392.

Довідка:

Підготовлений до другого читання у Верховній Раді законопроект встановлює 4-денний термін повідомлення про зібрання (сьогодні згідно Конституції України конкретний термін не встановлено), що унеможливить у багатьох випадках реагування громадськості на важливі події суспільного значення. Запроваджене у проекті поняття «спонтанне мирне зібрання» визначене настільки нечітко, що сприятиме багатократному повторенню інцидентів, подібних до подій у харківському парку Горького, коли громадські активісти намагались протистояти вирубуванню дерев. Законопроект містить інші обмеження.


Немає коментарів: