неділя, 25 червня 2023 р.

"Телеграмний" стиль журналістиці завадив



Вчорашня "пригожинська" постанова на Росії виявила серйозну проблему у сучасній журналістиці.

Всі "дивились" інформацію від терориста-ватажка. Нікого з медіа не було у вирі подій. Контент створювався на основі виключно суб'єктивних "зливів" у телеграмі.

Про що це свідчить?

Всі ознаки - інформаційної спецоперації. Але на це "повелися", десятки випускових редакторів, та "стрічкових" чергових. А навіть сам час "шухеру" було обрано навмисно: з п'ятниці на суботу, коли максимальна втома за тиждень в редакційних колективах, та час - "розслаблення"...

Тон задавали телеграм-смітниці, які нагнітали атмосферу: пригожин сказав, заявив, наказав!

Варто було б знати, чи прочитати, що ще 10 років тому цей тип "заробляв" авторитет Кремля утримуючи спеціальні сили бойових тролей, відомих під ніком Ольгінські...

Не гребував інформаційними зливними бачками. Виступав засновником десятків сайтів, які засмучували російськомовний інфопростір в мережі. Це я до того, що навички фейковиробництва - ґрунтовні. І саме навкруги цього персонажу зав'язується драма заколоту на Росії?

Не вірю!

Нажаль, більшість українських "заробітчан" в тг-каналах на інформації не дали собі ради: перевіряти інформацію, а не друкувати усю "туфту" в стрічку. Шоумени навипередки намагались "використати інфопривід" від лисого.

Ще огідніше зробив Арестович, який в погоні за хайпом, наговорив в десятку ютуб-каналів повні мешти "клюкви" - неперевіреної, та упередженої інформації. Чого тільки вартує заява в студії у Романенко: стрімке просування колон "вагнера" по Росії з радістю зустрічають тисячі росіян!..

Де їх побачив Люся?

Жара. Мабуть, примарились?!

Уважний контент-аналіз написаного українськими колегами стосовно цього "потішного" заколоту ще попереду. Поки зрозуміло - підсковзнулися ті, хто звик нехтувати фактчекінгом.

Копі-паст - ніяка не журналістика, а намагання видурити гроші у легковажної публіки. Такий собі різновид шахрайства.

У дезінформації ворога брали участь вітчизняні медійники. Навіщо?

В.Головченко.



Немає коментарів: