неділю, 17 березня 2024 р.

Деколонізація міфів розпочалась в Одесі




Презентація проекту  Одеського бізнес клубу була захопливою та дуже актуальною. Цей проект спрямований на перегляд стереотипів та міфів, що мають свої корені у колоніальному минулому і впливають на наше сприйняття різних культур і ідентичностей у сучасному світі.
На 11-му році війни з РФ, після анексії Криму бізнесмени Одеси вирішили "підчистити" колоніальні міти. 
Учасники презентації обговорювали різні методи та інструменти для ламання цих міфів та підтримки деколонізації у свідомості суспільства. 
Фрагмент презентації


Сергій Гайдай, політехнолог був запрошений модератором, а насправді був солістом зізнання власної любові до приморського міста. Під час заходу вислухали різні точки зору.
Банкір Мораховський все ще російською мовою зізнався що примітивний імідж кримінальної Одеси вкрай шкодить місту. Тому він в проєкті взявся за розділ "культура". 
Олександр Бабич, доповів що нових екскурсоводів планує готувати у свідомому дусі. Учасники жваво обговорювали проблеми, пов'язані з культурним імперіалізмом, мовною асиміляцією та збереженням автентичності культурних традицій. 
За піар проєкту чомусь взялась відома студія г+г зі столиці. Мабуть з Одеси поїхали всі гострослови?!
Презентація в Одесі відзначалася активним обміном думками та ідеями, що має сприяти подальшим діалогам та рефлексією про  погляди та культурну спадщину. 
Обіцяють 5 дискусій згодом +1 київську презентацію.
Запит на зміни наративів "за Одесу" є. І коли "трапився" грант від американського народу громадська організація підприємців Одеси вирішила його використати. Обіцяють навіть забуті імена місцевих комерсантів "витягти" на світ.
Намалювались замовники з когорти інвесторів. Це краще, ніж люмпени, які були захоплені дешевою ковбасою й пахабним гумором. Подивимось, що з цього вийде.

В.Бугський.




Немає коментарів: