субота, 13 травня 2023 р.

Зустріч з ...оновленими дверима у Одеському дворі



З цими дверима ми зустрічались щодня.

Рік. Десять, півстоліття…
Двері в рідний будинок, квартиру, двір…парадну, як кажуть в Одесі.
Які вони, звертали увагу? Фарбовані чи яскраві? Яки звуки з'являються, коли  їх відчиняють?..







Багато чого починається і закінчується після того, як відчиняються двері наших домівок. Школа культури сусідства та проєкт “1000 дверей Одеси” провели багато місячну соціально-комунікативну “операцію” по реставрації дверей у будинку на Жуковського, 43.
Сусіди вкрай зраділи новим дверям


Нарешті двері, які виглядають як нові, встановлені. Час відсвяткувати. Так-так! Сусіди у дворі вирішили запросити всіх причетних, а також друзів, у двір-сцену, де з'явились ті самі старі-нові двері, вже оздоблені сучасними притягувачами, що допоможуть їм слугувати ще 100 років. Уявляєте, виростуть діти сьогоднішніх дітей - а ці двері будуть перед ними відчинятись. І повертатись будуть вже дідусями повз ретельно відновлені двері.
Мітя Ковбасюк та Олександр Левицький


На подію завітали колеги з дружніх дворів, яки отримали майстер-клас від лідера проєкту "1000 дверей Одеси" Олександра Левицького. Мітя Ковбасюк - голова тутешнього ОСББ відчинив таємницю: як засобами ненасильницьких комунікацій розв'язати застарілу проблему у дворі. Смаколики від одеських пекарів та фермерів Буджаку пасували  до свята відновлених дверей, як і місцеве розе.



Фоторепортаж Артура Садовнікова.



Немає коментарів: