середу, 11 вересня 2019 р.

Виставка Centropa в Одесі

10 вересня в головному навчальному корпусі Одеського національного політехнічного університету (пр.Шевченко,1) відкрилась фотовиставка “Український єврейський сімейний альбом”, підготовлена кафедрою інформаційної діяльності та медіа-комунікації у співпраці з австрійською громадською організацією Centropa, пам'яті переживших Голокост.

Старанно підібрані світлини та історії українських євреїв на тлі подій Другої світової війни допоможуть молоді більше розібратись у контексті жахливої етнокатастрофи.

До кінця вересня ця мобільна виставка знаходиться в Одесі, куди прибула з Києва, а потім попрямує до Миколаєва. Вже демонструвалась у Львові та Кракові.

Виставкову програму Centropa розробила у 2005 року на основі інтерв'ю і фотографій, які були зібрані в 15 країнах Європи. З 2017 року виставки Centropa проходять через громадські центри, бібліотеки, університети і школи в таких країнах, як Польща, Україна, Боснія, США і Литва.

Познайомитись із матеріалами можна щодня з 8.00 до 16.00 в головному навчальному корпусі Одеського національного політехнічного університету.

С. Лиманов.


Немає коментарів: