четвер, 11 квітня 2024 р.

Вадатурський - замість чекіста



Прізвище Опанасовича, у останні три десятиліття було  постійно пов'язано з Миколаєвом. Тому не дивно, що вчора на відкритті виставки про дієвий шлях героя України Вадатурського в Музеї суднобудування, пролунала думка що його внесок має залишитись в топоніміці міста. Але чому, молодий керівник суднобудівного заводу НІБУЛОН запропонував замість Фалєєвськой обрати ім'я свого бувшого шефа?

Паралельно, за два квартали є вулиця, яка носила у 19-му сторіччі ім'я "купецької". На ній також багато років був офіс компанії, яку створив Вадатурський.

Кінець кінцем, вона досі носить ім'я офіцера нквс, сталінської "охранки". Вулиця Лягіна вже років 5 як мала бути перейменованою. Чому й кому ім'я чекіста близьке - дивно!

Віддати назву вулиці людині, яка й загинула під час теперішньої російсько-української війни - виказати шану. Олексій Опанасовича - не словом, а багатьма справами, в тому числі підтримкою національної спільноти й розбудовою економіки, доклався до побудови незалежності.

Чому у місті, де багато хто отримував від нього гроші досі не з'явилось побажання його увічнити? Не розумію.

С.Лиманов.

PS

Наша редакція намагалась завжди об'єктивно оцінювати дії Вадатурського. Но в цьому випадку, ми підтримаємо заміну берієвського шпигуна Лягіна, на героя України.



Немає коментарів: