четвер, 18 квітня 2024 р.

Нові санкції мають вибити з ринку Al русал




Русал може втратити понад третину експорту через нові санкції США і Британії
Російський алюмінієвий гігант побоюється, що до 36% його продажів можуть опинитися під загрозою унаслідок санкцій, запроваджених США і Великою Британією.

Санкції можуть вплинути щонайменше на 1,5 мільйона тонн річного обсягу продажів, порівняно з виробництвом у 3,8 мільйона тонн у минулому році та продажами у 4,2 мільйона тонн у минулому році.

Як наслідок, Русал може бути змушений скоротити виробництво. У компанії порівнюють ситуацію зі світовою фінансовою кризою, яка різко вдарила по попиту в 2008 році.

У цій ситуації хочеться вірити у оцінку самої компанії, але треба розуміти, що більшість західних аналітиків стверджують, що нові санкції матимуть обмежений вплив на попит і пропозицію на світовому ринку.

США і Велика Британія заборонили постачання нового алюмінію, міді та нікелю російського виробництва на біржі, включаючи Лондонську біржу металів, але санкції не забороняють продавати метал від виробників трейдерам або споживачам.

Одним з найбільших клієнтів Русала є Glencore, яка має давній контракт на купівлю великих обсягів його продукції. русня побоюється, що Glencore скористається санкціями, щоб послатися на форс-мажорні обставини або спробує домовитися про знижену ціну на метал

@OstanniyCapitalist

Немає коментарів:

Дописати коментар