вівторок, 13 грудня 2022 р.

МОРСЬКИЙ КЛАСТЕР УКРАЇНИ СТАВ АСОЦІЙОВАНИМ ЧЛЕНОМ SEA EUROPE








Під час позачергової Генеральної асамблеї в листопаді SEA Europe схвалила заявку Морського Кластера України щодо асоційованого членства.

SEA Europe (The Shipyards’ & Maritime Equipment Association of Europe) представляє європейську суднобудівну галузь у 15 країнах, охоплюючи виробництво, технічне обслуговування, ремонт, модернізацію та переобладнання всіх типів суден і плавучих споруд, як комерційних, так і військово-морських, включаючи повний ланцюг постачання з різними виробниками морських систем, обладнання та послугами.

Ключовими гравцями українського морського сектору є судноплавство, суднобудування, порти та проектування. За даними на довоєнний період сектор генерує річний оборот у 1,4 мільярда євро та створює понад 50 000 прямих робочих місць у 1200 компаніях. Морський Кластер України – національне кластерне об’єднання, що взяло початок на Миколаївщині та поширилось на Херсон, Одесу та Київ. Наразі Кластер репрезентує український морський сектор міжнародній морській спільноті.

«Від імені членів SEA Europe я щиро вітаю Морський Кластер України в родині європейських верфей і виробників морського обладнання. Деякі компанії-члени SEA Europe мають офіси та/або здійснюють виробничу діяльність в Україні й опікувалися українськими родинами, що працювали в локальних компаніях з дня початку війни. Саме тому утворився тісний зв’язок з морською спільнотою України. Я впевнений, що участь українських морських компаній у SEA Europe стане взаємовигідним для всіх нас», – зазначив Крістоф Тітгат, генеральний секретар SEA Europe.

У відповідь на привітання Виконавчий директор Кластера Олена Жукова зазначила наступне: «Я дуже вдячна SEA Europe за прийняття в асоційовані члени Морський Кластер України. У ці вельми важкі для наших компаній часи співпраця з європейськими колегами та навчання у них, безсумнівно, стануть важливими для відновлення та розширення морської діяльності в Україні. Морський Кластер України цілком віддані плануванню майбутньої реконструкції України та співпраці з нашими європейськими партнерами для розробки спільних проектів».

Вдячні європейським колегам з SEA Europe за довіру, потужну підтримку та можливості, що відкриває майбутня співпраця.

Вітаємо членів Кластера у лавах Європейської Асоціації суднобудівників! Крокуємо до перемоги зі всебічною підтримкою європейських колег!


Ukrainian Maritime Cluster © 2022


Немає коментарів: