пʼятницю, 18 грудня 2020 р.

Перейменування - річь постійна?




У Сан-Франциско оголосили  про перейменування 44х шкіл, зокрема, школи, названої на честь визволителя рабів, легендарного Авраама Лінкольна.

Причиною оголошують дії Лінкольна щодо індіанців та ремарки, де він казав, що є фізичні відмінності між темношкірими та білими людьми.

Зокрема, злочинний президент у 1862 році підписав Pacific Railway Act про будування залізниці, що поєднає материк.

Для реалізації цього задуму довелося змушувати до переселення індіанські племена, що жили на маршруті дороги, особливо постраждалим називають плем'я Навахо, яке відмовлялося переселятися і це призвело до короткочасного збройного конфлікту.



Окрім Лінкольна, перейменують (https://www.dailymail.co.uk/news/article-9055391/San-Francisco-rename-Lincoln-High-School-didnt-black-lives-mattered-him.html) ще 44 школи, що носять імена неправильних, за сучасними стандартами, людей.

Зокрема, школи імені Рузвельта, Гувера та сенаторки Фейнштейн (остання винна в тому, що захищала використання історичного прапора конфедератів у мерії).

Ініціатор та голова комітету з перейменування - темношкірий американський мусульманин Джеремійя Джефріс, член організації Nation of Islam, вчитель початкових класів у місцевій ісламській школі.


Противники перейменування, історики, зазначають, що жодна особа з 18-19 століття не відповідає і не може відповідати моральним нормам сьогодення, і вчинки людей, яки врятували країну та почали боротьбу проти рабства мають право бути вшановані.


Немає коментарів: