вівторок, 29 грудня 2020 р.

Сьогодні 9 років, як робить свою важливу справу співдружність Анонімних алкоголіків (АА) Херсона «Вибір»



Головний принцип АА - це добровільність, і єдина умова участь в роботі групи - бажання припинити пити, або як вони стверджують випити можна, але тільки завтра (сьогодні не можна, а завтра можна).
Статистика стверджує, що в світі більше ста тисяч подібних груп, що може свідчити про їх ефективність. За деякими даними (https://www.slideshare.net/jalyna/49-42017807) за допомогою АА припиняють пити 30-40 %% алкоголіків, що є безсумнівно вражаючою цифрою. Офіційна медицина дає тільки 3%.
Члени АА і співтовариство наркологів, вважають, що проблема алкоголізму і переваг досягнення тверезості за допомогою «Анонімних Алкоголіків» недостатньо пропагується в нашому суспільстві. Деякі ЗМІ готові друкувати інформацію про діяльність АА, на правах реклами, тільки за гроші. Тому багато хто, кому ця інформація була б не тільки корисною, але й життєво необхідною - мають хибні уявлення про діяльність АА, бояться, що багато дізнаються про їх проблеми, не вірять в ефективність допомоги від АА. Але факт залишається фактом, члени спільноти АА ефективно досягають тверезого способу життя, як вони стверджують: «АА - якісно змінює їхнє життя на краще

І як резюме:

Вчені Стенфордського університету назвали програму "12 кроків АА" найефективнішим способом в боротьбі з алкоголізмом. Результати дослідження опубліковані в Кокрейнівскій базі даних систематичних оглядів.

«There is high quality evidence that manualized AA / TSF interventions are more effective than other established treatments, such as CBT, for increasing abstinence. Non-manualized AA / TSF may perform as well as these other established treatments. AA / TSF interventions, both manualized and non-manualized, may be at least as effective as other treatments for other alcohol-related outcomes. AA / TSF probably produces substantial healthcare cost savings among people with alcohol use disorder. »

https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD012880.pub2/full?cookiesEnabled

Існує «гаряча лінія» у групи Анонімних Алкоголіків «Вибір», всі питання про групу можна поставити, зателефонувавши за цим номером 095 044 60 26

Приходьте та приводьте своїх близьких-алкоголіків, доля яких вам небайдужа.

Юрій Житняк – оглядач, аналітик.



Немає коментарів: