четвер, 15 травня 2014 р.

Навчали друга розмовляти українською


Закінчився перший етап всеукраїнського волонтерського проекту "Навчи друга розмовляти Українською", у місті Миколаєві. Цей проект функціонував пів року, навчаючи, всіх охочих української мови. В рамках проекту на курсах виступали миколаївські поети, демонстрували українські фільми, обговорювали книжки. Закриття курсів відбулося в теплій, майже сімейній атмосфері в приміщенні Коледжу преси та телебачення. Слухачі курсів не хотіли прощатися і вже знетерпінням чекають початку нового єтапу вивчення рідної мови.
В період роботи, курси відвідало більше тридцяти осіб різного віку та статі, але найвідповідальніших та найбільш зацікавлених залишилось шестеро, вони і отримали сертифікати та книги українською .
Завершення першого етапу вивчення мови відсвяткували соком та цукерками. Необхідно подякувати вчительці - волонтеру Новіковій Анастасії, яка завжди готувала для слухачів курсів різні цікавинки. Вячеславу Головченко, який люб'язно запропонував приміщення коледжу для проведення курсів. Сподіваємося, що миколаївці наступного разу не втратять чудового шансу вивчити українську мову.
Iрина Сопiльняк.


Немає коментарів: