середу, 30 травня 2012 р.

Бібліотекарі Миколаєва навчаються е-урядуванню

26 травня 2012 р. розпочато навчання бібліотечних працівників Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Миколаєва у «Школі е-урядування». Навчання організовано при сприянні Миколаївської міської громадської організації «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Протягом травня-червня 2012 р. 48 фахівців Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Миколаєва оволодіють навичками тренерів-консультантів Центрів обслуговування громадян.
Центри обслуговування громадян відкрито в 18 бібліотеках Миколаєваза міською програмою «Електронне врядування та електронна демократія в місті Миколаєві на 2010-2015 роки». Центри являють собою комплекс Інтернет-послуг для населення з доступу до публічної інформації, здійснення інтерактивного спілкування з владою, навчання інформаційній грамотності та підвищення рівня інформаційної культури.
Курс навчання у «Школі е-урядування» розроблений на підставі навчальної програми Української бібліотечної асоціації «Бібліотеки та електронне урядування» і розрахований на 9 практико-орієнтованих семінарів для двох груп слухачів. Навчальні семінари включатимуть лекційні та практичні заняття, тренінги, обговорення, роботу в малих групах, мозкові штурми тощо.
Серед викладачів Школи директор Інституту післядипломної освіти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, президент Української бібліотечної асоціації І.О. Шевченко, викладач кафедри інформаційних технологій та систем управління Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат політичних наук І.С. Куспляк, голова ради Тренерської Асоціації України, регіональний представник програми «Бібліоміст» в Миколаївській області Л.Ю. Руденко-Кардаш.
Після закінчення Школи е-урядування фахівці бібліотек Миколаєва в якості тренерів-консультантів будуть навчати інструментам е-урядування мешканців міста, надавати їм практичну та методичну допомогу.


Немає коментарів: